OM: verdachten aanslag Telegraaf leverden auto's voor liquidatie Rene en Renéetje

DEN HAAG - Twee van de tien verdachten van de aanslag op het gebouw van De Telegraaf vorige zomer, zijn volgens het Openbaar Ministerie ook betrokken bij de liquidatie van vader en zoon Van Doorn in Zoetermeer, in 2017.
De officieren van justitie zeiden donderdag tijdens een eerste inleidende zitting in Amsterdam dat Bilal el H. en Nabil D. auto's leverden die hierbij werden gebruikt. Het tweetal gaf volgens het OM leiding aan een organisatie die zich bezighield met de diefstal van snelle auto's, meestal zwarte BMW's, om ze te leveren aan criminelen. Ook bij de liquidatie van Rene en Renéetje werd een BMW gebruikt als vluchtauto en in brand gestoken.
Het motief voor de dubbele moord is nog niet duidelijk. De politie houdt er rekening mee dat de twee daders die de moord hebben uitgevoerd, hiervoor zijn ingehuurd door iemand die blijkbaar een conflict met één of beide slachtoffers had.

Vergismoord

Ook zijn de twee mannen, volgens justitie, betrokken bij de vergismoord in januari 2018 in een buurthuis in Amsterdam op de onschuldige 18-jarige Mohammed Bouchikhi.

LEES OOK: 30.000 euro voor gouden tip liquidatie René en Renéetje van Doorn