Meisjes ingesloten en aangerand op Parkpop

Parkpop 2019
Parkpop 2019 © ANP
DEN HAAG - Twee meisjes van 16 en 18 jaar oud hebben aangifte gedaan van aanranding tijdens Parkpop, afgelopen zondag. De meisjes zeggen dat ze tijdens het optreden van rapper Ronnie Flex voor het podium ingesloten werden door een groep van zo'n tien tot vijftien jongens. 'Vervolgens is er aan hen gezeten', aldus een politiewoordvoerder.
Nog tijdens het gratis muziekfestival konden twee verdachten worden aangehouden. Het gaat om Hagenaars van 13 en 17 jaar. De politie benadrukt dat nog uitgezocht wordt wat de rol van de twee was. 'Onderzoek moet uitwijzen wie wat gedaan heeft.' Ondanks de twee aanhoudingen, roept de politie iedereen op die wat gezien heeft om zich te melden.
In een reactie laat Guus Dutrieux, organisator van Parkpop, weten dat hij op de hoogte was van het feit dat er een aantal jongens 'zeer vervelend' was. De beveiliging van het festival heeft hierop samengewerkt met de politie. 'Ik baal hier enorm van. Helemaal voor die meisjes. Iedereen moet zich veilig voelen op ons festival.'

'Hoogste prioriteit'

Een paar jaar geleden vond er ook een incident plaats. Sindsdien heeft dit soort gedrag prioriteit bij onze beveiliging en zijn ze extra alert, aldus een balende Dutrieux.
Het management van Ronnie Flex betreurt het incident, maar ziet geen link met zijn optreden. 'Dat is echt een familiefestijn'. Ze hopen dat de daders snel opgepakt worden.