Beachvolleyballers gestrand op WK in Hamburg

REGIO - Met de uitschakeling van Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen is de Nederlandse inbreng bij het WK beachvolleybal in Hamburg uitgespeeld. Het duo uit Den Haag liep de achtste finales mis door in twee sets te verliezen van het Duitse koppel Julius Thole/Clemens Wickler: 23-21, 21-19. Brouwer en Meeuwsen werden in 2013 nog wereldkampioen.

Bij de vrouwen kwamen Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Joy Stubbe/Marleen van Iersel niet verder dan de laatste zestien. Keizer en Meppelink waren in de achtste finales niet opgewassen tegen de Canadezen Sarah Pavan en Melissa Humana-Paredes: 21-18, 18-21, 15-9. Het koppel uit Candada is als negende geplaatst in Duitsland, het Haagse duo staat een plek hoger op de plaatsingslijst.

Stubbe uit Gouda en Van Iersel uit Den Haag verloren in twee sets van het Amerikaanse koppel Sara Hughes en Summer Ross. De setstanden waren 21-14 en 21-19 in het voordeel van het als elfde geplaatste duo. In de tweede set ging het lang gelijk op (16-16), maar konden Stubbe en Van Iersel er net geen extra set uitslepen.

LEES OOK: Joy Stubbe en Marleen van Iersel winnen ook derde WK-duel

Deel dit artikel: