Loosduinen en Escamp hebben weer een eigen krant

DEN HAAG - Vanaf deze week hebben bewoners van de Haagse wijk Loosduinen weer een eigen krant: De Posthoorn Loosduinen. Eind april verdween de lokale krant, De LoosduinseKrant, vanwege tegenvallende resultaten. De Naaldwijkse uitgever West Media springt nu in het onstane gat. Voor de wijken Escamp Oost en Escamp West geldt hetzelfde, daar verdween de lokale ZuidwesterKrant en valt sinds deze week ook een lokale versie van De Posthoorn in de bus.

Iedere woensdag ligt er een nieuwe editie van de krant bij de Hagenaars op de mat. 'Wij weten hoe belangrijk een echte lokale huis-aan-huiskrant is voor het verbinden van inwoners van een buurt, dorp of stad,' schrijft hoofdredacteur René de Hoog in de eerste editie. De hoofdredacteur zegt de krant een frisse en moderne uitstraling te hebben gegeven.

De verdwenen ZuidwesterKrant en de LoosduinseKrant hadden een oplage van respectievelijk 69.500 en 33.000 exemplaren. De Posthoorn Loosduinen krijgt een oplage van 24.000 exemplaren, De Posthoorn Escamp Oost van 21.900 exemplaren en De Posthoorn Escamp West krijgt een oplage van 34.500 exemplaren.

Wethouder blij

De Haagse wethouder Media en tevens stadsdeelwethouder van Loosduinen, Rachid Guernaoui, is blij 'dat de inwoners van Loosduinen weer eigen nieuws gaan ontvangen over hun eigen wijk en buurt'. De wethouder keert in de krant ook terug met een eigen column.

LEES OOK: Van de hoofdredactie: Liefde voor regio, samenwerken met NOS en lokale omroepen

Meer over dit onderwerp:
DEN HAAG MEDIA RACHID GUERNAOUI DE POSTHOORN
Deel dit artikel: