Deel personeelstekort ambulance opgelost, maar nog niet helemaal

DEN HAAG - Na een speciale campagne heeft de Ambulancezorg GGD Haaglanden en de Geneeskundige Meldkamer Haaglanden een deel van het personeelstekort weten op te lossen. Maar niet alle problemen zijn voorbij: er wordt nog gezocht naar gespecialiseerd personeel.

De meldkamer zocht vier centralisten met verpleegkundige kennis en vier logistiek centralisten. Die zijn allemaal gevonden, meldt de GGD. Het verschil tussen de twee is dat de verpleegkundig centralist de telefoon opneemt en mensen die hulp zoeken aan de telefoon begeleidt, de logistieke collega heeft contact met de ambulances en zorgt ervoor dat er eentje komt aanrijden.

Op de ambulance zelf is het moeilijker om aan personeel te komen. De ambulancedienst was begin dit jaar op zoek naar zes verpleegkundigen voor de zogenoemde high care-ambulance en vier voor de medium care. De eerste ambulance wordt alleen ingezet bij echte medische noodsituaties waarvoor de verpleegkundige extra kennis nodig heeft. Het is niet gelukt om daar voldoende mensen voor te vinden: er staan nog vijf vacatures open.

'Je moet er voor kiezen'

Een woordvoerder van de GGD zegt dat Haaglanden niet de enige regio is met een personeelstekort op de ambulance. 'De werkdruk is hoog en je moet er echt voor kiezen. Bovendien heb je een gespecialiseerde opleiding nodig. Daarom werken we ook nauw samen met opleidingen', aldus de zegsvrouw. De speciale wervingscampagne van de GGD Haaglanden is gestopt, maar de werving gaat wel gewoon verder. 'We hebben ook te maken met natuurlijk verloop, dus de vacatures blijven openstaan'. De zorg komt volgens de GGD niet in gevaar.

 

Meer over dit onderwerp:
AMBULANCE HAAGLANDEN GGD
Deel dit artikel: