Rechter moet beslissen of jongen (12) mag meedoen aan afscheidsmusical

DEN HAAG - De ouders van een 12-jarige jongen uit Den Haag hebben zijn school voor de rechter gesleept. Hun zoon is door de O.G. Heldringschool uitgesloten van deelname aan een afsluitend programma van groep 8. Onderdeel daarvan is de afscheidsmusical.

'Het voelt ontzettend onrechtvaardig dat de zoon van mijn cliënt niet naar de feestelijke afsluiting mag', aldus de advocaat van het gezin. Sinds enkele weken zit de tiener thuis. Volgens de school zou de jongen voor onrust zorgen.

'Deze leerling zit al sinds groep 1 op onze school. Sindsdien bieden wij hem een speciaal programma aan’, laat een woordvoerder van de school aan Omroep West weten. De ouders van de jongen herkennen dit niet. Zij zeggen dat hem zo’n speciaal programma helemaal niet is aangeboden.

'Het gezin is overdonderd door de aandacht'

Op de vraag hoe het nu met de jongen en zijn ouders gaat, antwoordt de advocaat. 'Ze vinden het heel vervelend. Het drukt erg op het gezin en ze zijn ook overdonderd door alle aandacht.' Volgens de advocaat leek het een paar weken geleden nog alsof ze er samen uit zouden komen. Dat stadium lijkt nu gepasseerd. De school geeft in elk geval aan dat ze het oordeel van de rechter vrijdag afwachten.

Stel dat de rechter oordeelt dat de jongen toch mee mag doen, hoe leuk zal het dan nog voor hem zijn, is de vraag. De advocaat:
'Ik neem toch aan dat de school dit conflict dan achter zich legt en de jongen een mooie bijdrage aan de musical laat leveren.' 

LEES OOK: Familie neemt lange zit en hitte graag voor lief tijdens eindmusical

 

Meer over dit onderwerp:
MUSICAL
Deel dit artikel: