Zes Nieuwerkerkers aangehouden voor diefstal en heling navigatiesystemen

© ANP
NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - De politie heeft zes Nieuwerkerkers aangehouden voor diefstal en heling van navigatiesystemen. Volgens de politie is een 24-jarige man de hoofdverdachte en worden zijn vijf dorpsgenoten, waaronder zijn vader, verdacht van betrokkenheid. De politie pakte de hoofdverdachte eind juni op, maar heeft dat maandag pas bekendgemaakt.
Direct na de aanhouding van de man zag de politie veel beweging rond het huis. Zo verliet de 55-jarige vader van de hoofdverdachte het huis met enkele grote bigshoppers. Bij een controle vond de politie in deze tassen onder meer duizenden euro's, diverse navigatiesystemen en een taser. De vader werd daarom onmiddellijk ook aangehouden.
De overige verdachten leken zich te begeven naar een opslagplaats aan de Verzetsstraat. Hier hield de politie nog twee mannen aan, terwijl niet veel later de laatste twee verdachten in Rotterdam aangehouden konden worden toen ze met hun auto over de Maasboulevard reden. Deze vier Nieuwerkerkers zijn allemaal tussen de 20 en 24 jaar.

Herkomst onderzocht

Bij de aanhoudingen werden ongeveer vijftig navigatiesystemen aangetroffen, waarvan van een groot gedeelte zeker is dat ze zijn gestolen. De politie doet nog onderzoek naar de herkomst van de overige navigatiesystemen. Van de vijf aangehouden Nieuwerkerkers zit op dit moment alleen de hoofdverdachte nog vast.