Koningstunnel in centrum Den Haag eerder open

DEN HAAG - De Koningstunnel in het centrum van Den Haag gaat 26 augustus weer open. Dat maakten de Haagse wethouders Robert van Asten en Richard de Mos dinsdagochtend bekend. De tunnel wordt flink gerenoveerd. Dat werk zou oorspronkelijk tot en met september duren, maar het ging volgens de wethouder allemaal sneller dan gedacht.
De Koningstunnel ging op 1 maart dicht voor werkzaamheden. Zo werden er nieuwe veiligheidssystemen geplaatst. Dit was nodig omdat de veiligheidswet per 1 mei was aangescherpt en de Haagse tunnel niet aan deze vereisten voldeed. Daarnaast werden de verouderde systemen in de 19 jaar oude tunnel vervangen door moderne oplossingen. Voor de automobilist zal de nieuwe verlichting de meest in het oog springende verandering zijn.
Oorspronkelijk werd gedacht dat de werkzaamheden zeven maanden zouden duren. Nu blijkt dat men eerder klaar is met de werkzaamheden. 'Er is keihard gewerkt', zegt wethouder Van Asten. 'En het bedrijf Siemens had in Zoetermeer een digitale kopie gemaakt van de Koningstunnel. Daar kon alles wat er gedaan moest worden eerst worden getest. Daardoor ging het ook veel sneller dan gedacht.'