Tweede overvaller tuincentrum Noordwijk aangehouden

NOORDWIJK - Twee mannen hebben donderdagochtend tuincentrum TuinExtra in Noordwijk overvallen. Volgens de politie zouden de overvallers de medewerkers hebben bedreigd met een vuurwapen. Een medewerker raakte hierbij lichtgewond en is in het ziekenhuis behandeld.
Rond 08.30 uur stormden de mannen het tuincentrum binnen. De politie wist een verdachte vrij snel aan te houden. Naar de tweede verdachte werd lang gezocht. Uiteindelijk werd ook hij op de N206 in de richting van Sassenheim opgepakt.
Volgens getuigen gingen voor de aanhouding zwaarbewapende agenten met een hond het tuincentrum in om te zoeken naar de verdachte. Tientallen agenten omsingelden het pand. Ook hing er een helikopter in de lucht.

'Je moet je niet bang laten maken'

Een medewerkster van de Noordwijkse Golfclub, tegenover het tuincentrum, zag die helikopter overvliegen en veel politiewagens staan. 'Dat is best spannend als je hier in je uppie staat, maar je moet je natuurlijk ook niet bang laten maken.' De overval roept herinneringen bij haar op. Een paar jaar geleden waren er namelijk ook overvallers voortvluchtig. 'Die werden toen gelukkig snel opgepakt.'
De politie stuurde ook onderhandelaars naar het tuincentrum. Dat zegt Omroep Westverslaggever Liza Janson. Die vertrokken rond 10.45 uur weer. Of ze puur achter de hand werden gehouden, of dat ze ook daadwerkelijk in actie zijn gekomen kan een woordvoerder van de politie niet zeggen.