Minister grijpt in: nieuw bestuur hindoeschool, anders sluiten

Arie Slob
Arie Slob © Rufus de Vries / ChristenUnie
DEN HAAG - Minister Arie Slob van Onderwijs trekt de financiering van de Algemene Hindoe Basisschool in, als de school niet nog dit jaar een ander bestuur krijgt. Dat schrijft hij aan de Tweede Kamer. Als de minister dat uiteindelijk doet, moet de Haagse school dicht.
De minister grijpt in na een vernietigend rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Volgens de Inspectie is er op de school aan alle kanten sprake van wanbeheer en onvermogen. Omdat eerdere maatregelen geen effect bleken te hebben heeft de Inspectie geen enkel vertrouwen in het bestuur. Zo bleef de opgestapte voorzitter Lekhram G. tot maart aan als bestuursadviseur en zelfs directeur bedrijfsvoering. De raad van toezicht liet hem zijn gang gaan.
Ook wordt er slecht omgegaan met onderwijsgeld. De Inspectie gaat dat geld, ruim 120.000 euro, terugvorderen. De minister wil niet ingaan op de vraag of hij aangifte gaat doen tegen de oud-voorzitter Lekhram G. 'We gaan nog bekijken welke andere juridische gevolgen dit kan krijgen', aldus minister Slob.

LEES OOK: Intimidatie, fraude en vriendjespolitiek: 'dit ging er mis op Haagse hindoeschool'