West Wekker: 'Venus' van Shocking Blue bestaat 50 jaar

Shocking Blue, met zangeres Mariska Veres
Shocking Blue, met zangeres Mariska Veres © ANP
REGIO - Goedemorgen! In maar liefst negen landen stond het nummer 'Venus' van Shocking Blue op 1. Vandaag is het alweer vijftig jaar geleden dat het nummer werd uitgebracht. En er is meer muzieknieuws, want vanavond wordt een speciaal rapnummer over de Haagse Schilderswijk gelanceerd. Dit en meer lees je in de West Wekker!

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het is precies vijftig jaar geleden dat het lied 'Venus' van de Haagse band Shocking Blue uitkwam. Na al die tijd geldt het nog steeds als een iconisch nummer, dat nog volop gecoverd wordt door andere artiesten. Tussen 18.00 en 19.00 uur besteden we in het radioprogramma Studio Haagsche Bluf uitgebreid aandacht aan het jubileum van deze legendarische plaat.
Tekst gaat verder onder video
  • Vijf jongeren hebben een rapnummer gemaakt over zowel negatieve als positieve gebeurtenissen in de Haagse Schilderswijk. Het lied en de bijbehorende videoclip wordt vanavond officieel uitgebracht in buurthuis De Mussen. De jongeren, tussen 16 en 21 jaar, rappen over onderwerpen als criminaliteit, gokverslaving, lachgas en seksisme. Het nummer is onder begeleiding van rapper en jongerenwerker Mekki gemaakt in opdracht van de gemeente Den Haag.
  • Dat ieder mens naar geluk en gezondheid streeft, brengt het Leidse Museum Volkenkunde vanaf vandaag in beeld met de tentoonstelling 'Helende Kracht. Winti, sjamanen en meer'. Allerlei middelen om 'de balans te herstellen' komen aan bod: van orakelkaarten, handoplegging en hypnotiserende troms tot sjamanen, heksen en voodopriesters. Deze therapeutische behandelingen worden ook wel healing genoemd.
Het weer: In de ochtend komen er net als gisteravond nog buien voor, opnieuw mogelijk met onweer. In de middag komt er meer zon. Bij een matige (noord)westenwind wordt het twintig graden.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.
En dit moet je ook nog weten:
  • Ahoy in Rotterdam opent vrijdagmiddag de poorten voor de 44e editie van het North Sea Jazz Festival. Er zijn 150 optredens van 1300 artiesten op vijftien podia. Tot en met 2005 vond het evenement plaats in het World Forum in Den Haag.
  • Volgens het CBS zijn Nederlanders die geregeld naar diensten in de kerk of moskee gaan zijn vaker actief als vrijwilliger dan niet-kerkgangers. Ook hebben deze gelovigen vaker een groter vertrouwen in de medemens en in maatschappelijke organisaties.

Vanavond op TV West: Verborgen Museumschatten en Verborgen Thuisschatten

In 'Verborgen Museumschatten' duikt presentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van Zuid-Hollandse musea op zoek naar bijzondere kunstvoorwerpen. In 'Verborgen Thuisschatten' komt een taxateur van het Venduehuis bij de mensen thuis om te kijken of de dierbare kunstschat echte waarde heeft en wat het verhaal achter het object is.