Politie, brandweer, hondenbrigade: Inbreker van Delfts dak gehaald

DELFT - Politie, brandweer en de hondenbrigade waren nodig om in de nacht van zaterdag op zondag een inbreker aan de Schieweg in Delft op te pakken. De man dacht aan de politie te kunnen ontsnappen door zich op het dak te verstoppen, maar toen hij zag dat de brandweer een hoogwerker in ging zetten, koos hij eieren voor zijn geld en gaf hij zich over.

De inbreker brak rond middernacht in bij een barbequewinkel. De man had echter de pech dat de eigenaar via camerabeelden live kon zien wat er in zijn winkel gebeurde. De eigenaar belde direct met de politie. Die kwamen met veel man op de zaak af, waardoor de inbreker er snel vandoor moest gaan. De enige optie die hij nog zag om te ontsnappen was snel het dak opklimmen.

De politie ging onder meer met de hondenbrigade op zoek naar de inbreker, maar kon deze niet direct vinden. De politie was er van overtuigd dat de inbreker nog in de buurt moest zijn en liet de brandweer met een hoogwerker komen. De inbreker, die zich ondertussen via het dak verplaatst had naar het pand van de buren, deed bij de komst van de hoogwerker nog een laatste poging te ontsnappen. Na een rondje over het dak gerend te hebben zag hij het kansloze van zijn missie in en kwam hij naar de rand van het dak om zich over te geven.

Onbekende buit

Twee agenten konden met de hoogwerker het dak op om de man aan te houden en mee te nemen naar het politiebureau. De recherche was op zondagmiddag nog bezig met het sporenonderzoek naar de zaak om te achterhalen wat er door de inbreker precies is meegenomen.

pol_tvdh

❗HETERDAAD INBRAAK❗

Eigenaar van een bedrijfspand kreeg een melding van een inbraak. De eigenaar kon live mee kijken en zag een onbekend persoon in zijn bedrijf lopen.
Met meerdere eenheden het bedrijfspand afgezet.

De verdachte was inmiddels het dak op gevlucht en via dit dak naar een naast gelegen bedrijfspad gesprongen. Uiteindelijk kon hij daar niet meer verder vluchten.

Met behulp van de brandweer hebben de collega's de verdachte aangehouden.

De zaak is in onderzoek bij de recherche. ^EH

@politie_delft @politierijswijk @pol_denhaag @gemeente.delft

#DH247
#dienstbaar #inbraak #aanhouding #waakzaam

Meer over dit onderwerp:
DELFT
Deel dit artikel: