Eindelijk zomers weer in aantocht: 25 graden in weekend

Kinderen springen in het water.
Kinderen springen in het water. © Ab Donker
DEN HAAG - Het is een tijdje te koud geweest voor de tijd van het jaar, maar voor warmteliefhebbers is er een mooi vooruitzicht: eindelijk komt er weer wat zomers weer aan. Bij de start van de zomervakantie kruipt de temperatuur voor het eerst in weken weer de zomerse grens van 25 graden over.
Het weerbeeld is maandag nog redelijk saai en eentoning door een uitgestrekt wolkenveld dat vanaf de Noordzee onze regio binnentrekt. 'Heel plaatselijk kan het nog wat motregenen. Met 19 graden is het nog aan de koele kant', vertelt Omroep West-weerman Huub Mizee.
De komende dagen doet de temperatuur er steeds een stapje bij. 'Morgen is het al wat warmer, omdat de wind afneemt en de zon er steeds vaker bijkomt. Het wordt morgen 20 graden.' Woensdag wordt het 22, 23 graden, 'met wat wolkenvelden en zon, maar strakblauw wordt het niet.'

Warmer, maar ook kans op bui

Donderdag en vrijdag wordt het ongeveer 24 graden. In het weekend overschrijden we weer de zomerse 25 graden. 'Het vuurtje wordt langzaam opgestookt. Maar vanaf vrijdag neemt de kans op een buitje wel toe', zegt Huub.