Gemeenteraad Zoetermeer stemt in met komst zwembad

In 2022 krijgt Zoetermeer weer een openluchtzwembad
In 2022 krijgt Zoetermeer weer een openluchtzwembad © ANP
ZOETERMEER - Zoetermeer krijgt een nieuw zwembad. De gemeenteraad stemde maandagavond in met de bouw van een nieuw zwembad in het Burgemeester Van Tuyllpark. Het nieuwe zwembad komt naast het Silverdome en moet in 2022 voor het eerst open gaan en kost in totaal 25 miljoen euro. Daarnaast houdt de gemeente rekening met een jaarlijks exploitatietekort van iets meer dan een miljoen euro.
Het nieuwe zwembad krijgt een 25-meter wedstrijdbad met acht banen, een waterspeelplaats buiten en een recreatie- en peuterbad waarvan het dak en de wanden geopend kunnen worden. Dit bad krijgt diverse speelvoorzieningen zoals onder meer een glijbaan en een wildwaterkreek.
Wethouder Ter Laak (Sport) is blij dat de gemeenteraad de plannen voor het zwembad heeft goedgekeurd. 'Zoetermeerders spreken regelmatig hun wens uit voor een nieuw zwembad. Dit nieuw te bouwen zwembad voldoet aan alle hedendaagse eisen op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Het is een zwembad dat past binnen een stad waar sport en recreatie belangrijk zijn voor de inwoners.'

Het Keerpunt

Met het nieuwe zwembad krijgt Zoetermeer weer een openluchtzwembad. De stad moet het op dit moment zonder zwembad stellen omdat zwembad Het Keerpunt haar deuren gesloten heeft. De gemeente heeft via een rechtszaak nog geprobeerd om Sweet Lake Wellness te dwingen open te gaan, maar de rechter was het met exploitant eens dat het te gevaarlijk is om open te gaan. Wel moet het zwembad alles in het werk stellen om volgend jaar in de zomer open te gaan, zoals het zwembad contractueel ook verplicht is.

LEES OOK: Lekker zwemmen in openluchtzwembad of buitenbad in Zuid-Holland? Hier zijn ze te vinden