Vrouw uit Zoetermeer slachtoffer van pinpasdiefstal

Deze zaak is opgelost
Deze zaak is opgelost
ZOETERMEER - Een 89-jarige vrouw uit Zoetermeer is 900 euro kwijt, nadat haar portemonnee met daarin haar pinpas is gestolen. Omdat eerder haar pincode is afgekeken, kon het geld worden opgenomen. Er is een verdachte is beeld, die achter de vrouw staat tijdens een pintransactie. De politie denkt dat hij heeft meegekeken bij het intoetsen van de pincode.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 16 juli. Meer zaken zijn hier te vinden.

UPDATE: De verdachte in deze zaak is aangehouden.
Het slachtoffer doet op 8 april boodschappen bij het winkelcentrum in de wijk Rokkeveen. Ze neemt geld op bij de geldautomaat in de Albert Heijn aan de Nathaliegang. Terwijl ze dat doet, komt er een man achter haar staan. De politie denkt dat hij op dat moment meekijkt met het intoetsen van de pincode. Daarna verlaat hij de winkel.
Nadat de vrouw haar boodschappen heeft gedaan, loopt ze naar haar flat aan de Victoriagang. In de centrale hal wordt er plotseling aan haar tas getrokken door een man. Het slachtoffer geeft hem niet zomaar af. De man pakt de vrouw hard bij haar arm, pakt dan haar portemonnee uit haar tas en rent weg.

900 euro opgenomen

Het slachtoffer wordt opgevangen door een buurvrouw. Als ze de bank belt om haar pas te blokkeren, blijkt dat er al 900 euro van haar rekening is gehaald. De man op de beelden komt overeen met het signalement dat het slachtoffer en een getuige aan de politie heeft verteld.