West Wekker: vijf jaar na MH17 en besluit moslimschool

Een brokstuk van vlucht MH17.
Een brokstuk van vlucht MH17. © ANP
REGIO - Goedemorgen! Nederland staat stil bij de MH17-ramp die precies vijf jaar geleden plaatsvond. Daarbij kwamen 298 mensen, onder wie 196 Nederlanders, om het leven. En minister Arie Slob van Onderwijs neemt een besluit over de komst van een islamitische basisschool in het Westland. De gemeenteraad van Westland blijft zich hiertegen verzetten. Dit en meer lees je in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

Het weer: Woensdag krijgen we perioden met zon. In de loop van de dag ontstaan er wel stapelwolken en is er een kleine kans op een bui. Er is daarbij weinig wind, langs de kust kan de wind van zee waaien. Het wordt 21 tot 24 graden.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files. 

Dit moet je ook nog weten:

  • Een op de twaalf Nederlanders is vorig jaar slachtoffer geworden van digitale criminaliteit. Dat zijn ruim 1,2 miljoen mensen. Vooral tieners en jongvolwassenen werden de dupe van cybercrime. Volgens het onderzoek van het CBS waren mannen net zo vaak slachtoffer als vrouwen.
  • Kortingen op de pensioenen, die ondanks het vorige maand gesloten akkoord in de lucht hangen, moeten in de ijskast. Dat stelt vakbond FNV in De Telegraaf. "Nu korten zou een drama zijn. Voor de deelnemers, fondsen en zeker ook de politiek", zegt vicevoorzitter Tuur Elzinga.

  • Het kabinet maakt ruim baan voor de aanleg van 5G-zendmasten in Nederland. Gemeenten krijgen de plicht om mee te werken aan de aanleg van antenne-installaties voor supersnel internet in openbare gebouwen, lantaarnpalen en verkeerslichten. Dat staat volgens het AD in een voorlopig wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Vanavond op TV West: Weet je nog?

Weet je nog...? Een compilatie van Van de Kaart uit 2002. In Tiswat de treintuin van Frans Wilhaus en het huiskamerrestaurant van Sylvie Hessel. En terug in de tijd met Shocking Blue en George Baker.