Man stapt plots uit auto en bedreigt andere automobilist met vuurwapen

Archieffoto
Archieffoto
GOUDA - Een automobilist is donderdagmorgen met een vuurwapen bedreigd in Gouda door een andere automobilist. Daarvoor was de man uitgestapt en op de bestuurder afgelopen. De verdachte reed hierna weg, maar agenten hielden hem kort daarna aan. Hierbij vonden zij een vuurwapen.
Het slachtoffer, de bestuurder van een klein model, witte vrachtwagen, stond rond 07.00 uur stil op de kruising met de Voorwillenseweg met de Joubertstraat toen er plotseling een man uit de auto voor hem uitstapte, op hem afliep en hem bedreigde met een vuurwapen. De verdachte ging er daarna vandoor in een auto, een klein model grijze Peugeot, en reed weg in de richting van de Sportlaan. Een getuige gaf vervolgens het signalement van de verdachte en de auto door aan de politie.
Politieagenten gingen op onderzoek uit en zagen op de Wiardi Beckmanhof de Peugeot geparkeerd staan. In de omgeving zagen zij een man staan die voldeed aan het signalement. Zij hielden met getrokken vuurwapens de verdachte aan, een 48-jarige man uit Gouda. Hij had een vuurwapen bij zich.

Slachtoffer niet gewond

De man is overgebracht naar het politiebureau en het vuurwapen is in beslag genomen. Het slachtoffer, een 47-jarige inwoner van Gouda, raakte niet gewond maar is voor controle naar het ziekenhuis overgebracht.
De aanleiding van de bedreiging is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar eventuele getuigen.

LEES OOK: Politie trekt wapen om Hagenaar aan te houden na bedreiging