West Wekker: Fotosessie koninklijke familie en finish Vierdaagse

De koninklijke familie en hun hond in 2016
De koninklijke familie en hun hond in 2016 © RVD - Patrick van Katwijk
REGIO - Goedemorgen! Het is 19 juli. In het jaar 1908 werd op deze dag de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord opgericht. Het is ook de verjaardag van onder anderen voormalig Europees commissaris Neelie Kroes, oud-minister Uri Rosenthal, schrijfster Anna Enquist en Queen-gitarist Brian May. Maar wat gebeurt er vandaag nog meer? Je leest het in de West Wekker.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het de dag waarop koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun dochters poseren voor de pers. Dat gebeurt voor het eerst in het Haagse paleis Huis ten Bosch. Wij mogen erbij zijn, én een vraag stellen aan de koninklijke familie. Hoe dat afloopt hoor je vanmiddag op 89.3 FM Radio West en je ziet het natuurlijk op onze site, app en in het TV West Nieuws.

  • Vandaag is de finish van de Nijmeegse Vierdaagse. Honderden mensen uit onze regio hebben daarvoor hun wandelschoenen uit de kast getrokken. Wie haalt de eindstreep en bemachtigt het felbegeerde Vierdaagsekruisje? De intocht kun je tussen 14.00 en 17.00 uur zien in een live-uitzending op TV West.
  • In Den Haag begint de buurtcamping Zuiderpark, een gezellig weekend samenzijn voor iedereen die van kamperen houdt maar niet naar Frankrijk wil kachelen met zijn sleurhut in de file op Zwarte Zaterdag. Of misschien voor als je je juist daarop wil voorbereiden door je tentje te testen op waterdichtheid...

Het weer: Het is half tot zwaar bewolkt met in de middag plaatselijk een bui. Het wordt dan ongeveer 23°, met daarbij een zwakke tot matige (zuid)westenwind.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Jongeren van nu hebben het zwaarder dan hun ouders. Dit blijkt uit een onderzoek naar geluk en tevredenheid wat het CBS de afgelopen 21 jaar heeft uigevoerd. De overgrote meerderheid van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar is nog steeds gelukkig, maar het is wel minder dan in 1997. Hoe dit komt weten de onderzoekers niet, maar waarschijnlijk is de toegenomen prestatiedruk de oorzaak.
  • Het Economisch Bureau van Rabobank luidt de noodklok. Het wordt voor mensen met een middeninkomen bijna onmogelijk om nog een eigen huis te kopen. De lonen stijgen in Nederland nauwelijks, terwijl de huizenprijzen juist de lucht in schieten. Voor Jan Modaal kost een woning gemiddeld acht tot negen keer het jaarinkomen, terwijl dit in de jaren 90 nog vier tot vijf keer was.
  • We hebben er het langst op moeten wachten, maar het is vakantie! Als laatste van Nederland krijgen ook de basisscholen in regio Midden vakantie. De kinderen gaan op 2 september pas weer naar school. Omdat heel Nederland nu vakantie heeft wordt zaterdag topdrukte verwacht op de wegen naar de verschillende vakantiebestemmingen.

Vanavond op TV West: Verborgen Museumschatten en Verborgen Thuisschatten

In 'Verborgen Museumschatten' duikt presentatrice Lynn Heythekker in de exclusieve depots, archieven, kluizen en kelders van Zuid-Hollandse musea op zoek naar bijzondere kunstvoorwerpen. In 'Verborgen Thuisschatten' komt een taxateur van het Venduehuis bij de mensen thuis om te kijken of de dierbare kunstschat echte waarde heeft en wat het verhaal achter het object is.