IN BEELD: Koninklijke familie poseert voor fotografen bij Huis ten Bosch

DEN HAAG - Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun drie dochters hebben vrijdagmiddag weer geposeerd tijdens de jaarlijkse zomerfotosessie. Dit jaar gebeurde dat in de tuin van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie sinds dit jaar woont.

Tientallen journalisten uit binnen- en buitenland waren naar Den Haag afgereisd om de koning en zijn familie vast te leggen. Er werden onder meer foto's gemaakt van het hele gezin, maar ook van alleen koningin Máxima en haar dochters.

Twee keer per jaar is er een persmoment om te zorgen dat de koninklijke familie een rustige vakantie kan hebben. Daarna is het de bedoeling dat media ze met rust laten. Als journalisten de privacy tóch niet respecteren, dan kan de Rijksvoorlichtingsdienst beslissen ze een volgende keer niet meer uit te nodigen.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Het was niet alleen de dag van de zomerse fotosessie, maar ook de laatste schooldag van prinses Ariane op de Bloemcampschool in Wassenaar. Met een afscheidslied werd de jongste dochter van de koning en de koningin uitgezwaaid. Na de zomervakantie gaat Ariane, net als haar zussen Alexia en Amalia, naar het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

LEES OOK: IN BEELD: Fotosessie Koninklijk Huis: van peuter tot puber

koninklijkhuis

De docenten van de Bloemcampschool zwaaien de leerlingen van groep 8 uit met een afscheidslied. Prinses Ariane neemt als laatste dochter afscheid van de school🎓. Deze foto is gemaakt door Koning Willem-Alexander. #laatsteschooldag #uitzwaaien #prinses #ariane #koning #willemalexander #bloemcampschool #wassenaar #princess #koninklijkhuis #royalfamily 📸Z.M. De Koning

Deel dit artikel: