West Wekker: Malek F. hoort straf en Leiderdorpsebrug dicht

De aanhouding van Malek F.
De aanhouding van Malek F. © Regio 15
REGIO - Goedemorgen! Het is vandaag 22 juli, de dag dat Malek F. van de rechter hoort welke straf hij krijgt voor het neersteken van drie mensen in Den Haag. Het Openbaar Ministerie (OM) ziet hem als terrorist. Ook is het de dag dat de Leiderdorpsebrug tussen Leiden en Leiderdorp een tijdje wordt afgesloten.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De rechtbank doet uitspraak in de zaak tegen Malek F. (32). De in Syrië geboren Palestijn wordt ervan verdacht in mei vorig jaar drie willekeurige mensen te hebben neergestoken in Den Haag. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden vijftien jaar cel en tbs met dwangverpleging.
  • De Leiderdorpsebrug tussen Leiden en Leiderdorp is vanaf nu zes weken dicht. De provincie Zuid-Holland voert groot onderhoud uit. De werkzaamheden zorgen voor problemen voor zowel het wegverkeer als het vaarverkeer.
Het weer: Het wordt een zonnige dag en de temperatuur loopt op. Maar een stevige zuidwestenwind zorgt nog voor wat verkoeling. Het wordt ongeveer 25 graden. Vanaf dinsdag is het kalm, zonovergoten en tropisch heet.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je verder nog weten:

  • In Monster heeft afgelopen nacht brand gewoed in de aanbouw van een woning. Volgens de brandweer zijn dertien omliggende huizen ontruimd.
  • Het is vandaag de verjaardag van Katwijker Dirk Kuijt, de oud-profvoetballer voetballer wordt 39 jaar.
  • Tilburg kleurt roze vanwege Roze Maandag op de Tilburgse Kermis. Roze Maandag is een evenement voor homo-acceptatie, waar jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers op afkomen.
Fijne dag!