Drie zwemmers overleden bij Den Haag en Wassenaar

DEN HAAG - Drie zwemmers zijn zondagavond om het leven gekomen voor de Zuid-Hollandse kust. Volgens de politie zijn de slachtoffers twee mannen uit Polen van 31 en 33 jaar oud en een 40-jarige Duitser. Ze kwamen bij het Zuiderstrand op Scheveningen en de Wassenaarse Slag bij Wassenaar in de problemen.
Rond 18.30 uur rukten de hulpdiensten uit voor een drenkeling in Den Haag. Het bleek te gaan om een Duitser. Volgens de politie raakten er rond dat tijdstip ook twee zwemmers met een Poolse nationaliteit in de problemen in Wassenaar.
De drie mannen zijn door de hulpdiensten naar de kant gehaald en daar gereanimeerd. Dat mocht echter niet meer baten.

Onvoldoende zwemervaring

De KNRM vermoedt dat er sprake is van onvoldoende zwemervaring bij beide incidenten. 'Er was geen extreem weer, geen sterke stroming en geen springij', zegt een woordvoerder tegen de NOS.
Bij beide reddingsacties rukten de hulpdiensten massaal uit. Bij Wassenaar werd met bootjes van de brandweer en de reddingboten van de KNRM gezocht in de zee naar de drenkelingen. Daar was in eerste instantie ook een melding van een derde drenkeling, maar dat was loos alarm. Ook werden traumaheli's ingezet en de speciale zoekhelikopter van de politie.

LEES OOK: Barman strandtent over dood zwemmer: 'Iedereen heeft het gezien'