West Wekker: NK atletiek barst los in Den Haag op snikhete dag

Nadine Broersen komt verspringen tijdens de NK atletiek op het Plein.
Nadine Broersen komt verspringen tijdens de NK atletiek op het Plein. © Orange Pictures
REGIO - Goedemorgen! Het is 25 juli, de dag dat het heter dan ooit gaat worden - áls de voorspellingen uitkomen. De vorige heetste 25 juli was in 2006. Het is ook de dag dat we in 2015 een zware zomerstorm over ons heen kregen, de zwaarste sinds 1901. Maar wat staat ons vandaag te wachten? Je leest het in de West Wekker!

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Nou, natuurlijk nog een dag de effecten van de Afrikaanse wind die onze kant op is gewaaid. We gaan ontdekken wat dat betekent voor stratenmakers, mensen op het strand en het openbaar vervoer. En het Rode Kruis heeft tips; niet alleen voor het individu, maar ook voor gemeentes. Meer daarover vandaag op 89.3 FM Radio West, TV West en online.
  • De Nederlandse kampioenschappen atletiek beginnen in Den Haag. Verspringen is het eerste onderdeel en dat wordt gedaan op het Plein. Het evenement duurt nog tot en met zondag. Wij gaan kijken of de deelnemers goed zijn voorbereid en ook dat kun je volgen via al onze kanalen.
  • En de rechter buigt zich over de zaak tegen twee mannen die bijna een kwart miljoen euro zouden hebben gestolen uit geldwagens in Naaldwijk en Rijsbergen. Respectievelijk 20 en 24 maanden cel eiste het Openbaar Ministerie tegen Serdar I. (24) uit Schiedam en Batanay C. (25) uit Vlaardingen. Volgens hun advocaten hebben ze niets met de diefstallen te maken.
Het weer: Zonnig en weer erg heet, het wordt 34 tot 37 graden. De wind is oostelijk en zwak tot matig.
Beeld: MeteoGroup
Ga je vandaag met de auto op pad? Check dan hier de files.

En dit moet je ook nog weten:

  • Mensen die vandaag vanaf Schiphol vliegen, krijgen het advies om hun vlucht vooraf goed in de gaten te houden. Door een storing in de brandstoftoevoer van vliegtuigen werden gisteren 180 vluchten geannuleerd. Honderden reizigers strandden daardoor op de luchthaven.
  • We kopen steeds meer spullen bij webshops in andere landen. In de eerste drie maanden van dit jaar gaven Nederlanders ongeveer 390 miljoen euro uit in buitenlandse webwinkels.
  • En acteur Rutger Hauer is gisteren op 75-jarige leeftijd overleden. Hij wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse acteurs. Hauer werd onder meer beroemd door zijn rollen in Turks Fruit en Soldaat van Oranje.

Vanavond op TV West: Op de Kaart

In 'Op de Kaart' gaat een team elke week in een busje op zoek naar wat een bepaalde plek in onze regio zo bijzonder maakt. Doel van het programma is om samen met de inwoners onze mooie regio (weer) op de kaart te zetten.
Kris kras door de regio
Een wijk, dorp, buurt, (natuur)gebied, de inwoners, maar ook bijvoorbeeld een sportvereniging kan per aflevering centraal staan. Elke week rijden Jet, Pim en Annelies kris kras door de regio één plek onder de loep te nemen. Wat leeft er bij de mensen, hoe gastvrij zijn ze en waar zijn ze trots op? Want er is nog zoveel moois te ontdekken in onze regio!
Stuur het team op pad
Naast de wekelijkse tv uitzendingen van Op de Kaart gaat er ook dagelijks een team met het opvallende busje de regio in om zoveel mogelijk mooie, bijzondere, ontroerende of soms lachwekkende verhalen te verzamelen. Deze verhalen zijn te zien via de website, app en de socialmediakanalen (Facebook, Instagram en Youtube) van Omroep West. Het team zal ook regelmatig te horen zijn op 89.3 FM Radio West. Waar moet het team naartoe? Laat het weten!
Fijne dag!