Snelweg A44 weer open, brandweer deelt ruim 700 flesjes water uit

SASSENHEIM - De A44 is bij Sassenheim in de richting van Amsterdam een paar uur helemaal dicht geweest vanwege een ongeluk met een vrachtwagen. Volgens de ANWB was de vertraging op het hoogtepunt meer dan twee uur. In de file achter het ongeluk stonden mensen in de hitte naast hun auto.
De hulpdiensten schoten mensen in de file te hulp en deelden meer dan 700 flesjes water uit. 'Het ziet ernaar uit dat het voor mensen in de file goed is afgelopen', zegt een woordvoerder van de brandweer. 'Wij hebben nog geen ambulances hoeven inzetten.' De brandweer adviseert met dit soort temperaturen altijd water mee te nemen.
De vrachtwagen schaarde aan het begin van de middag. Hoe dat kon gebeuren, is nog niet bekend. De brandweer werd opgeroepen, omdat de vrachtwagen olie lekte. De vrachtwagenchauffeur is in een ambulance nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis.

Opruimen en herstellen

Rond 15.15 uur was de wagen weggesleept. Om 17.00 uur kon ook de snelweg worden vrijgegeven. Vrijdagavond gaat de A44 opnieuw dicht. Rijkswaterstaat zal dan het wegdek en de vangrail gaan repareren.