Dit is de ruim honderd meter lange tunnelboor van de RijnlandRoute

LEIDEN - De Rijnland Route wordt de nieuwe weg tussen Katwijk en de A4 bij Leiden. De weg moet vooral de knelpunten oplossen en de doorstroming verbeteren rondom de Sleutelstad. Over zo'n twee weken gaat het boren van de nieuwe tunnel van start. Omroep West nam een kijkje bij de meer dan honderd meter lange tunnelboor.

De tunnelboormachine voor de Rijnland Route is klaar voor de start. Begin augustus start machine Gaia met haar 2,5 kilometer lange ondergrondse reis. De naam is gekozen door basisschoolkinderen uit Leiden. 'Een toepasselijke naam want Gaia is de Griekse Godin van de Aarde', vertelt omgevingsmanager Paul Eijking.

'Over een half jaar komt de boor ter hoogte van de Leidse wijk Stevenshof op haar bestemming aan. In 2020 legt de boor dezelfde afstand nog een keer af voor de tweede tunnelbuis. De tunnel zal de knooppunt Hofvliet via de nieuwe N434 onder voorschoten door naar de A4 terhoogte van Wassenaar en Leiden verbinden', vertelt Marjolein Vellekoop van de provincie Zuid-Holland. Uiteindelijk zal eind 2022 de gehele Rijnland Route gereed zijn.

LEES OOK: Unieke Romeinse tekst gevonden langs 'voorganger RijnlandRoute' bij Valkenburg

 

Meer over dit onderwerp:
RIJNLANDROUTE LEIDEN A4
Deel dit artikel: