Paardenmarkt Voorschoten van start gegaan met minder paarden vanwege warmte

VOORSCHOTEN - In Voorschoten is zaterdag de 737ste paardenmarkt van start gegaan. Dit jaar zijn er 65 paarden en pony's voor de handel, dat is minder dan andere jaren in verband met de hitte van de afgelopen dagen.
Om 6.00 uur startte de aanvoer van de paarden en pony's. Daarbij werden de dieren gecontroleerd door een dierenarts. 'Twee ambtenaren staan bij de slagboom aan de Molenlaan om onder het kritische oog van de dierenarts de paarden en pony’s toe te laten. De handel kan daarna beginnen,' aldus de organisatie.
Om 10.00 uur werd de Paardenmarkt officieel geopend door de burgemeester van het dorp, Pauline Bouvy-Koene. Ze plaatste een marktkruis aan de marktpaal in het centrum. Een van de hoogtepunten van de Voorschotense Paardendagen, de kortebaandraverij, werd afgelast vanwege de hitte. Wel is er dit jaar een nieuw onderdeel bijgekomen: het ringsteken te paard.
'Van heinde en verre komen mensen naar Voorschoten om dit mee te kunnen maken,' zegt de organisatie. Zondag worden de Voorschotense Paardendagen ingeschreven als cultureel en immaterieel erfgoed.