Dagen met hoge temperaturen zijn voorbij: 'Zondag gaan we de natte kant op'

© Frank van Deutekom | Omroep West
REGIO - Na al die warmte van de afgelopen dagen zijn de meesten van ons wel weer toe aan wat verkoeling. Zondag is het een wisselvallige dag, maar 'we gaan we wel de natte kant op'. Dat zegt weerman Jordi Bloem van Meteogroup op Radio West. Komende nacht wordt het weer makkelijker slapen met minima rond de 15 graden.
In het zuiden van de regio zijn zondag al de eerste buien geconstateerd. Die schuiven heel langzaam naar het noorden. Het is bewolkt, de zon probeert het wel en kan af en toe ook even doorbreken. De wind komt uit het west- tot noordwesten en het wordt 21 tot 22 graden. In het noorden van de regio kan, als de zon doorbreekt, de 24 graden gehaald worden.
Zondag- op maandagnacht wordt het na verschillende plaknachten een betere nacht om te slapen, want het kwik daalt dan naar zo'n 15 graden.

Na het weekend

Maandag wordt het zonnig en droog, de wind komt uit het zuid-westen en loopt op tot windkracht 5 aan zee. Maxima dan tussen de 23 en 25 graden. Dinsdag nog warmer en in de loop van de dag weer kans op buien.

LEES OOK: Warmte voorbij, maar toch nog problemen op het spoor