De Waterreus beste strandtent van Zuid-Holland

De Waterreus
De Waterreus © Omroep West
DEN HAAG - De beste strandtent van Zuid-Holland staat volgens Strand Nederland in Scheveningen. De Waterreus, in 2016 nog het beste strandpaviljoen van Nederland, mag zich dit jaar de beste van de provincie noemen. The Blue Lagoon, die vorig jaar nog in vlammen opging, mag zich de beste nieuwkomer van Zuid-Holland noemen. 'Een hele eer,' zegt de familie Ludovici, eigenaar van beide locaties.
De Waterreus onderscheidt zich volgens de jury vooral op het gebied van prijs en kwaliteit, duurzaamheid, hoe schoon de strandtent is en de bediening. 'Bij dit paviljoen krijg je echt het vakantiegevoel. De kaart klopt op alle vlakken en de inrichting is stijlvol, afwisselend en uitnodigend, met verschillende soorten zitjes en knusse hoekjes.' Dat wordt vastgesteld door zowel een publieksjury als een vakjury, die al vanaf maart meerdere malen langskomen om poolshoogte te nemen.
Het schoonste strand van Zuid-Holland is dat van Katwijk. Het strand kreeg van de jury een 9,5. 'Daar mogen we in Katwijk trots op zijn', zegt een blije wethouder Jacco Knape.

'Heel erg blij'

Het beste strandpaviljoen van Nederland staat dit jaar in Zeeland. Strandtent Dok 14 Cadzand won de prijs, meldt Omroep Zeeland. Het is de eerste keer sinds 2013 dat deze prijs naar Zeeland gaat. Destijds won Beachclub Perry's aan de Brouwersdam.
Voor de familie Ludovici kan dat de pret niet drukken. Op dit moment bevinden zij zich in Spanje waar ze 'heel erg blij' zijn en een fles champagne hebben opengetrokken om de overwinning te vieren.

KIJK TERUG: Het Familiebedrijf, de familie Ludovici