Brandweer redt teckel Elsie uit konijnenhol: 'Dit kost me tien jaar van mijn leven'

Teckel Elsie na haar avontuur in het konijnenhol
Teckel Elsie na haar avontuur in het konijnenhol © Regio15
'S-GRAVENZANDE - Een 7-jarige teckel had dinsdagavond de geest en ging achter een konijn aan op de Verlengde Strandweg in 's-Gravenzande. Het hondje, met de naam Elsie, was echter zo fanatiek dat zij het konijnenhol in dook en vast kwam te zitten. Brandweerlieden van de kazerne in Monster hebben het beest bevrijd.
De eigenares was ontzettend gelukkig met de brandweerlieden. 'Oh jongens wat zijn jullie geweldig', zei ze na de bevrijdingsactie tegen de brandweerlieden. Teckel Elsie kreeg bij de hereniging wat minder vriendelijke woorden te horen: 'Ik kan je wel wurgen, wat ben jij een donder!', zei de vrouw. De brandweer was het daar niet zo mee eens: 'Doe maar niet, we hebben net zoveel moeite gedaan mevrouw', lachte een brandweerman.
Het hondje kwam met de schrik vrij, net als de eigenares. 'Dit kost me tien jaar van mijn leven en bezorgt me nog meer grijze haren.' De teckel kon ontsnappen doordat het tuigje was losgeschoten. Als het aan de eigenares ligt, gaat dat niet meer gebeuren. 'Ik ga gelijk een nieuwe kopen.'