Taakstraf na negeren bandenspanningslampje

© ANP
MOORDRECHT - Een 38-jarige man uit Moordrecht is woensdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur omdat hij de bandenspanningslampjes in zijn auto negeerde. Ook is hij zes maanden voorwaardelijk zijn rijbewijs kwijt, dat betekent dat hij de komende twee jaar geen fouten mag maken, anders moet hij alsnog zijn rijbewijs inleveren.
De man reed 21 kilometer door terwijl twee gele lampjes brandden, voor hij met een kapotte band op de linker rijstrook van de snelweg A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel strandde. 'Dan veroorzaak je gevaar op de weg', aldus persrechter Elianne van Rens. 'Iedere automobilist met een rood lampje moet direct aan de kant gaan staan, maar ook bij geel moet je zo snel mogelijk nakijken wat er is.' 
Een achteropkomende auto kon hem niet meer ontwijken, waardoor de 47-jarige bestuurder met 120 kilometer per uur achterop de stilstaande auto klapte. De auto ging enkele keren over de kop en de bestuurder werd uit de auto geslingerd. De man liep ernstig en blijvend letsel op, onder meer breuken aan zijn rugwervels.

Eis te zwaar

Tegen de Moordrechter was een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van twee jaar geëist. Dat vindt de rechter een te zware sanctie.