Politie doet onderzoek op vindplek lichaam Orlando Boldewijn

Politie doet onderzoek op plek waar lichaam Orlando Boldewijn werd gevonden
Politie doet onderzoek op plek waar lichaam Orlando Boldewijn werd gevonden © Regio 15
DEN HAAG - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag onderzoek gedaan op de plek waar in februari 2018 het lichaam van Orlando Boldewijn werd gevonden. De politie bevestigt dat het onderzoek met de zaak te maken had, maar kan verder niets zeggen over de reden ervan en of er iets gevonden is.
Nieuwssite Regio 15 meldt dat rond 22:30 uur een groot aantal rechercheurs, medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) en agenten naar het Bitterzoetpad in de Haagse wijk Ypenburg kwamen. Daar werd een politieboot in het water gelaten en deden duikers onderzoek.
De advocaat van de familie van Orlando, Sébas Diekstra, laat weten dat justitie hen op de hoogte had gebracht van de zoekactie. Ze zeggen zeer tevreden te zijn over de wijze waarop het Openbaar Ministerie en de politie de zaak nu onderzoeken. Diekstra: 'Voor de nabestaanden is het natuurlijk ook van groot belang dat het onderzoek zo grondig als mogelijk wordt verricht.'

Doodsoorzaak nog onbekend

Het lichaam van de 17-jarige Orlando werd maandag 26 februari vorig jaar na een anonieme tip gevonden in het water De Blauwe Loper in de Haagse wijk Ypenburg. Ruim een week daarvoor kwam de Rotterdammer na een afspraak in Den Haag niet meer thuis. De doodsoorzaak van Orlando kon niet worden vastgesteld.  
Twee maanden na de vondst van het lichaam van Orlando werd een 27-jarige Hagenaar aangehouden. Na een paar dagen werd de man alweer vrijgelaten, omdat er niet genoeg redenen waren om hem nog langer vast te houden. Hij bleef wel verdachte in de zaak.

Strafrechtelijk onderzoek bijna afgerond

Enkele maanden later, in oktober, besloot het Openbaar Ministerie de Hagenaar toch te vervolgen. Volgens het OM bleek uit onderzoek dat de man Orlando in de nacht van 17 op 18 februari in het water zag liggen en naliet om hem te helpen. Hij wordt verdacht van mishandeling met de dood tot gevolg, dood door schuld en het nalaten om hulp te verlenen. 
Volgens advocaat Diekstra zou het strafrechtelijke onderzoek inmiddels zijn einde naderen. Hij denkt dan ook dat hij snel hoort wanneer de zaak op zitting komt. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat het onderzoek inderdaad bijna is afgerond, een zittingsdatum is nog niet bekend.  

LEES OOK: Alles over de zaak-Orlando Boldewijn: 'Een mooie jongen van binnen en van buiten'