Kortebaan Voorschoten verplaatst na afgelasting om extreme hitte

Kortebaandraverij Voorschoten. | Archief
Kortebaandraverij Voorschoten. © Kortebaan Voorschoten
VOORSCHOTEN - De stichting Paardensport Voorschoten heeft een nieuwe datum gevonden voor de vorige week afgelaste kortebaan. Op zaterdag 17 augustus wordt er gekoerst op de Van Beethovenlaan. De race vindt plaats om 13.00 uur.
De kortebaan had vorige week de aftrap moeten zijn van de Voorschotense Paardendagen. De extreme hitte gooide echter roet in het eten. De organisatie vond het vanwege de warmte niet verantwoord voor mens en dier de koers door te laten gaan.
Het was de derde keer in zes jaar tijd dat de kortebaan werd afgelast. In 2014 legde regen in de ochtend van de koers de baan blank. De race werd toen in september ingehaald. Vorig jaar werd de kortebaan ook afgelast door de hitte. De organisatie slaagde er toen niet in om een nieuwe datum te vinden, maar dit jaar dus weer wel.

Cultureel erfgoed

De kortebaandraverij is een traditioneel element bij de Voorschotense Paardendagen, dat zondag ingeschreven werd als cultureel en immaterieel erfgoed. Het deelnemersveld van de race is van internationaal topniveau.