Knooppunt Ypenburg (A4) nacht afgesloten vanwege fietsbrug

Over de A4 komt een nieuw fietsviaduct.
Over de A4 komt een nieuw fietsviaduct. © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - De A4 was in de nacht van donderdag op vrijdag dicht vanwege de aanleg van een fietsbrug over die weg. Donderdag om 19.00 uur werden de hoofdrijbanen in beide richtingen afgesloten. Dit duurde tot vrijdagmorgen 06.00 uur. De verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 bleven wel open.
Over de A4 komt een belangrijke nieuwe verbindingsroute voor fietsers: het Trekfietstracé. Deze verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad. De bedoeling is dat hierdoor fietsers, aldus de gemeente, 'met zo min mogelijk barrières, makkelijker en veiliger naar het centrum van Den Haag doortrappen'.
Onderdeel van die route is een heel nieuw fietsviaduct over de A4. Dat viaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en - aan de andere zijde van de snelweg -  het golfterrein Leeuwenbergh.

Afgesloten

Tijdens de tweede helft van de werkzaamheden zijn juist die verbindingsbogen afgesloten van vrijdagavond 19.00 uur tot zaterdagmorgen 10 augustus 9.00 uur. Deze nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 wel beide open. Weggebruikers wordt geadviseerd om tijdens de afsluitingen omleidingsroutes te volgen.
Volgens de gemeente zijn de werkzaamheden naar verwachting zaterdagochtend 10 augustus klaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het werk op deze zaterdag alsnog afgemaakt vanaf 19.00 uur tot zondag 11 augustus 9.00 uur. Ook dan zijn de verbindingsbogen afgesloten en de hoofdrijbanen van de A4 beide open. Het deel van het fietsviaduct dat boven de snelweg komt, bestaat uit vier stalen delen. Deze zijn gemaakt in een fabriek en worden 8 en 9 augustus met speciaal vervoer naar het werkterrein gebracht. Hier worden de onderdelen met grote kranen direct op de juiste plek geplaatst.