'Pronkstuk': ook eigengemaakte blauwe jurk in pop-upmuseum Mary Servaes

LEIDEN - Maria Bey, beter bekend als Mary Servaes, zag 100 jaar geleden het levenslicht in Leiden. Een uitstekende reden voor een eerbetoon aan de Zangeres zonder Naam. En dat is precies wat een pop-upmuseum in Leiden is.
Oprichter Gideon Roggeveen organiseert verschillende exposities. Hij heeft veel bewondering voor de zangeres. Daarom besloot hij ter ere van Mary’s 100ste verjaardag -op 5 augustus- dit pop-upmuseum op te zetten. 'We wilden graag een eerbetoon maken en merkten dat er veel mensen waren die dat ook wilden', zegt Gideon. Het pop-up museum is in het oude schoolgebouw Old School aan het Pieterskerkhof 4A.
Mary Servaes is geboren in Leiden en heeft hier haar hele jeugd doorgebracht. Voordat ze op haar 38ste echt doorbrak, was ze in de Sleutelstad al een legende. Daarom is het pop-upmuseum speciaal in deze stad opgezet.

Eigengemaakte jurk

Roggeveen kreeg van fans uit het hele land artikelen voor de collectie. Hij ontving ook een prachtige blauwe jurk die Mary ooit heeft gedragen. 'Het is het pronkstuk van de expositie. Mary heeft de jurk zelf gemaakt. We zijn er erg blij mee.'
Verder bestaat de collectie uit foto’s en oude LP’s. Ook is er een mini bioscoop waar oude documentaires en interviews met de Koningin van het Levenslied te zien zijn. Het museum is tot en met 1 september op vrijdag, zaterdag en zondag geopend.