Man zendt mishandeling 8-jarig jongetje uit op Facebook

© ANP
LEIDEN - Een 27-jarige man wordt ervan verdacht een 8-jarige jongen te hebben mishandeld en dit via een livestream in een Facebookgroep te hebben uitgezonden. De politie heeft de man in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden in een woning in Leiden.
De politie kreeg zaterdagavond meerdere meldingen van dat er op Facebook de mishandeling van een kind te zien zou zijn. De meldingen kwamen uit verschillende delen van het land. Op basis van enkele voorwerpen die op de livestream te zien waren, wist het politieteam digitale opsporing korte tijd later het adres in het centrum van Leiden te achterhalen.
Agenten gingen direct naar de woning waar ze een 27-jarige man aanhielden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en verbleef tijdelijk in de woning. Ook troffen agenten het jongetje aan dat mishandeld werd. Het 8-jarige kind is een familielid van de verdachte. Over de precieze relatie doet de politie geen uitspraak. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij krijgt professionele hulp. De verdachte wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter. Mensen die de livestream hebben gezien, wordt gevraagd zich te melden.