Man (27) uit Hillegom zwaar mishandeld in Almere

HILLEGOM - Een 27-jarige man uit Hillegom is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaargewond geraakt bij een ernstige mishandeling. Dat gebeurde in het centrum van Almere. Hij liep een gebroken neus, gebroken tanden, gekneusde ribben en een gescheurde lip op bij de mishandeling. De politie is nog op zoek naar twee verdachten.

Het slachtoffer is tussen 01.30 en 02.10 uur in elkaar geslagen op de kruising tussen de Kassierstraat en de Bankierbaan. De Hillegommer liep samen met een vriend vanaf een poolcentrum richting het station. Onderweg kwamen ze twee mannen tegen. Die hebben hem een harde klap gegeven, waardoor hij buiten bewustzijn raakte en een wond opliep aan zijn hoofd.

De vrouw van het slachtoffer roept getuigen in een emotioneel bericht op Facebook op om zich te melden. 'Een goede vriend zag hoe hij met veel kracht meerdere malen schoppen tegen zijn hoofd heeft gekregen, als hij niet had ingegrepen dan had ik nu geen man meer gehad en mijn kinderen geen vader meer', schrijft ze.

Camerabeelden opgevraagd

Haar man weet niets meer van de mishandeling. De oproep is inmiddels ruim 1700 keer gedeeld. 'De camerabeelden zijn opgevraagd en ik hoop dat de daders zichzelf willen melden bij de politie. Anders wordt het Opsporing Verzocht.'

Beide mannen hadden een blanke huidskleur. Eén van hen droeg een opvallend roze jas, een zwarte trainingsbroek en zwart-witte sneakers. Deze man had ook een zwarte tas die hij kruislings droeg. De tweede man droeg een zwarte jas met een bontkraag en een zwarte broek.

Deel dit artikel: