Instellingen

Noordwijk sluit discotheek HOME na vondst explosief

Politie doet onderzoek bij nachtclub HOME in Noordwijk vanwege mogelijk explosief.
Politie doet onderzoek bij nachtclub HOME in Noordwijk vanwege mogelijk explosief. © Omroep West

NOORDWIJK - Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld van Noordwijk heeft horecagelegenheid HOME voor twee weken gesloten. Bij het pand aan de Grent werd dinsdagmorgen een explosief gevonden. In dezelfde nacht ging aan de Binnenweg ook een explosief af, en wel bij het huisadres van de exploitant van de discotheek.

Burgemeester Hermans geeft als verklaring voor de sluiting van het desbetreffende pand: 'Ik neem deze bestuurlijke maatregel, omdat onze inwoners, ondernemers en toeristen zich veilig moeten voelen in ons uitgaansgebied. Wij doen er alles aan om de openbare orde en veiligheid te waarborgen.' De politie en een beveiligingsbedrijf gaan zowel HOME als de woning aan de Binnenweg extra in de gaten houden.

De twee explosieven hebben niet voor gewonden gezorgd, wel raakten diverse woningen aan de Binnenweg beschadigd. De gemeente en politie wilden niet bevestigen dat beide explosieven met elkaar te maken hebben, maar uit onderzoek van Omroep West blijkt dat de exploitant van discotheek HOME woont op het adres aan de Binnenweg waar de explosief af is gegaan.