Slachtoffer steekpartij Den Haag overleden: jongen (17) opgepakt

Veel politie bij steekpartij Jacob Schorerlaan in Den Haag
Veel politie bij steekpartij Jacob Schorerlaan in Den Haag © Regio15
DEN HAAG - Het slachtoffer van de steekpartij aan de Jacob Schorerlaan in Den Haag is overleden. Dat meldt de politie. De 38-jarige man uit Den Haag werd donderdagmiddag neergestoken en bezweek kort daarna aan zijn verwondingen. Er is een 17-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte.
Christian Salazar zag het vanuit zijn huis gebeuren: 'Ik hoorde allemaal gegil, het was net een film.' Volgens Salazar hadden twee overburen ruzie met elkaar. Een man haalde uit naar zijn buurman en gaf hem een harde klap in zijn gezicht. 'Hij probeerde zichzelf nog te verdedigen, maar op een gegeven moment lag hij op de grond', vertelt een geschrokken Salazar.
Volgens Salazar was er heel snel veel politie, 'twee op de fiets en in politieauto's'. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. 'Het slachtoffer werd op de grond behandeld en meegenomen met de ambulance.' 

Aanleiding onduidelijk

Wat er precies is gebeurd tussen de twee mannen en waarom ze ruzie hadden is niet bekend. De 17-jarige verdachte wordt verhoord op het politiebureau en de recherche doet verder onderzoek naar de zaak. Getuigen die iets hebben gezien of gehoord, worden gevraagd zich te melden.