Negentien mensen in de race voor burgemeesterschap van Noordwijk

NOORDWIJK - Negentien mensen hebben gesolliciteerd voor de burgemeesterspost in Noordwijk. Dat meldt de provincie Zuid-Holland. Het gaat om veertien mannen en vijf vrouwen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar. Het is de bedoeling dat de ambtsketting eind januari om de nek van het nieuwe hoofd van de gemeente hangt.

Commissaris van de Koning Jaap Smit voert de komende maanden gesprekken met de sollicitanten. Daarna overlegt hij met de vertrouwenscommissie over zijn bevindingen. De sollicitanten komen zowel uit het openbaar bestuur als het bedrijfsleven.

Na gesprekken tussen de vertrouwenscommissie en de kandidaten, wordt er een aanbeveling gedaan. Als het goed is, zal de gemeenteraad op 2 november twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken. Daarna spreekt de gemeenteraad de voorkeur voor een van de kandidaten uit.

Waarnemend

Op 1 januari gingen Noordwijk en Noordwijkerhout samen tot de nieuwe gemeente Noordwijk. Jon Hermans-Vloedbeld zwaait sindsdien de scepter als waarnemend burgemeester.

LEES OOK: Waarnemend burgemeester Noordwijk nieuwe informateur provincie

 

Meer over dit onderwerp:
NOORDWIJK B&W BURGEMEESTER
Deel dit artikel: