'17-jarige verdachte steekpartij kwam op voor vader slachtoffer'

DEN HAAG - 'Het was een vreedzame jongen, maar hij werd echt uitgedaagd door het slachtoffer', zegt de buurvrouw van de 17-jarige verdachte van de steekpartij aan de Jacob Schorerlaan in Den Haag. 'Zo kwam hij tot zijn daad.' Bij de steekpartij kwam donderdagmiddag een 38-jarige man om het leven.
De buurvrouw van de 17-jarige verdachte vertelt verder. Er was volgens haar een ruzie tussen vader en zoon over troep op straat. De zoon sloeg zijn oude vader en dat kon de overbuurjongen (verdachte) niet aanzien. Hij liep zijn huis uit, ging naar de ruziënde familieleden toe en bemoeide zich ermee.
Een buurtbewoner zegt dat er geschreeuwd werd over respect. Dit ging gepaard met duw- en trekwerk. Uiteindelijk gaf de jongen een enorm harde klap aan de 38-jarige man. Volgens de buurvrouw rende de zeventienjarige jongen na de klap terug naar huis. Hij pakte een mes en stak het slachtoffer in de borststreek. De buurvrouw probeerde escalatie te voorkomen. Ze heeft nog steeds een pijnlijke hals van de klappen die ze opliep bij het tegenhouden van de verdachte.

Recherche doet onderzoek

Het tegenhouden bleek tevergeefs. De 38-jarige man werd neergestoken en overleed niet veel later aan zijn verwondingen. De politie kan dit verhaal nog niet bevestigen omdat de zeventienjarige op het politiebureau wordt verhoord. De recherche doet onderzoek naar de zaak.
Volgens mensen uit de nabije omgeving van het slachtoffer is de familie kapot van de tragische dood van hun zoon.