'Kopschopper' Maasdijk langer in voorarrest

MAASDIJK - De 24-jarige Poolse verdachte van een vechtpartij vorig jaar augustus in Maasdijk moet van de Haagse rechtbank langer in voorarrest blijven. Hij zou op de Oranjewerf een man tegen het hoofd geschopt hebben, waardoor deze Maasdijker hersenletsel opliep.

De verdachte stond tot eind april dit jaar op de opsporingslijst. Toen werd hij gesignaleerd in Maasdijk en opgepakt. Tijdens een zitting vrijdag bij de rechtbank vroeg hij om vrijlating uit voorarrest. 'Ik wil hier bij mijn vriendin zijn', zei hij. 'Ik zal Nederland niet meer verlaten.'

Maar de rechtbank vond de verdenking van mishandeling veel te ernstig om hem weer vrij te laten. Het Openbaar Ministerie vervolgt de Pool voor een poging tot doodslag op 6 augustus vorig jaar. Hij kreeg toen, samen met nog een Poolse man, ruzie met enkele inwoners van Maasdijk. Aanleiding zou een blikje zijn geweest dat de verdachte in een container wilde gooien. Het slachtoffer van de vechtpartij hield een breuk in zijn oogkas en hersenletsel over.

Nieuwe verhoren

De advocaat van de verdachte zegt dat hij is geprovoceerd door buurtbewoners. 'Mijn cliënt heeft de confrontatie niet gezocht.' Op 1 oktober is de inhoudelijke behandeling van de zaak met de strafeis van de officier van justitie.

De rechtbank laat nog twee buurtbewoners en nog twee Polen verhoren. De advocaat van de verdachte man vroeg vrijdag ook nog om een nieuw verhoor van het slachtoffer en nog een derde buurtbewoner. De rechtbank wees dat verzoek af. Volgens OM is het slachtoffer om medische redenen niet in staat ondervraagd te worden.

Meer over dit onderwerp:
MISHANDELING MAASDIJK
Deel dit artikel: