Grote brand verwoest deel van Steenvoordeschool in Rijswijk

RIJSWIJK - De grote brand in de Steenvoordeschool aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk is onder controle. 'Een deel van de school is verwoest, maar een ander deel is volledig intact', zegt een brandweerwoordvoerder. In het pand zit ook kinderopvang Up gevestigd.
Met zogenoemde stoplijnen heeft de brandweer kunnen voorkomen dat de brand zich verder door de school verspreidde. 'Een lokaal is volledig verwoest, drie andere lokalen hebben flinke schade opgelopen', aldus de woordvoerder. Niemand raakte gewond door de brand.
Grote brand verwoest deel Steenvoordeschool
Een sloopbedrijf heeft een gedeelte van het pand gesloopt, om er zeker van te zijn dat de brand uit is. De gemeente gaat hekken om het gesloopte deel van het pand zetten, aldus de brandweer. 'De gemeente heeft contact gehad met de gebruikers van het pand en zij worden maandag uitgenodigd voor een gesprek bij de gemeente.'

Advies ramen en deuren sluiten ingetrokken

Rond 18.30 uur rukte de brandweer uit voor de uitslaande brand in de school. De rook trok over de naastgelegen woonwijk, waardoor omwonenden het advies kregen om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. De woordvoerder liet rond 19.45 uur weten dat dat niet meer nodig is. Waardoor de brand is ontstaan, is onduidelijk. Daar gaan de politie en brandweer zondag verder onderzoek naar doen.

LEES OOK: Leerlingen naar andere plek na grote brand Steenvoordeschool: 'Met gemeente in overleg'