Week lang geen treinen tussen Alphen en Gouda

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vanaf dit weekend wordt er gewerkt aan de stations op de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Gouda. De trein stopt dan drie weken niet op station Waddinxveen Noord en van 23 augustus tot 1 september rijden er helemaal geen treinen op het traject. Spoorbeheerder ProRail gaat de stations Alphen aan den Rijn, Boskoop, Waddinxveen en Waddinxveen Noord moderniseren.

Er wordt nieuw perronmeubilair geplaatst, zodat de stations dezelfde uitstraling krijgen als de recent geopende stations Boskoop Snijdelwijk (2017) en Waddinxveen Triangel (2018). Ook worden de verlichting en de omroepinstallatie aangepakt en de hoogte van de perrons wordt aangepast, zodat reizigers gelijkvloers in en uit de trein kunnen stappen.

Bij station Waddinxveen Noord pakt de gemeente meteen het voorplein aan, zodat het station toegankelijker wordt. Daarom stoppen de treinen niet op het station tussen zaterdag 17 augustus en zondag 8 september. Er worden in die periode taxibussen ingezet die reizigers van en naar station Waddinxveen brengen.

Helemaal geen treinen

Van vrijdag 23 augustus tot zondag 1 september ligt het treinverkeer tussen Alphen aan den Rijn en Gouda helemaal plat. De NS zet bussen in en geeft aan dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

Meer over dit onderwerp:
TREIN ALPHEN GOUDA WERKZAAMHEDEN
Deel dit artikel: