Knooppunt Holland: Route Johan & Anne-Marie Jung in het Hollandse Plassengebied

Johan Overdevest fietst deze week met actrice Anne-Marie Jung
Johan Overdevest fietst deze week met actrice Anne-Marie Jung © Omroep West
REGIO - Deze week fietst Johan samen met Anne-Marie Jung door het Hollandse Plassengebied. Anne-Marie is actrice, zangeres, presentatrice en comédienne. Een multitalent dat ook nog eens haar eigen solovoorstellingen voor in het theater schrijft. Dat dat laatste nog een hele klus is vertelt Anne-Marie in de uitzending van Knooppunt Holland.
Johan en Anne-Marie beginnen hun fietstocht bij Knooppunt 48 in Hoogmade. Daarvandaan rijden ze via een prachtig fietspad langs de Wijde Aa naar Woubrugge. Langs dit pad staan ook bankjes aan het water. En ook al ben je pas het begin van de route, het is zeker lekker om hier even te genieten van alle vogels op en rond het water.
In Woubrugge neem je de brug over de Woudwetering en fietst dan aan de andere kant van het water richting Rijnsaterwoude. Aan deze weg kom je ook Aspergehof Noordam tegen waar Anne-Marie en Johan asperges hebben gestoken. In deze regio zijn nog veel meer locaties waar je lokaal geteelde en duurzame producten kunt kopen. Meer informatie hierover vind je op de website van streekshoppen.
Rijd door naar Rijnsaterwoude. In het dorp kom je langs de Woudse Dom. Die heet zo omdat de toren veel gelijkenis vertoont met de Dom in Utrecht. Meer informatie over de Woudse Dom.

Knooppunt 34

Je komt nu bij knooppunt 34. Als je hier naar links kijkt zie je de Geestmolen staan, waarin ook Andre van Duin gewoond heeft. Via de knooppunten 79, 53, 42, 99 en 52 fiets je door naar Nieuwkoop. Door de Nieuwkoopse plassen loopt een fietspad. Dat ligt niet op deze route, maar het is toch de moeite waard om er even op te rijden. Er zijn ook diverse mooie lange steigers aangelegd zodat je ook vanaf de kant optimaal van de plassen kunt genieten.
Tussen de knooppunten 28 en 54 zie je aan je rechterhand Het Smederijmuseum. Een te gek museum om ook met kinderen te bezoeken, zeker als de smid aan het werk is. Alle info over Het Smederijmuseum. Via Aarlanderveen en vlak boven Alphen aan den Rijn langs rijd je via Woubrugge weer terug naar Hoogmade.
Wil je de gehele route zien die Johan en Anne-Marie hebben afgelegd? De gehele fietsroute staat hier.
En meer informatie over Anne-Marie vind je op haar website: www.annemariejung.com