Vier dagen geen treinen tussen Den Haag CS en HS

Werkzaamheden aan het spoor
Werkzaamheden aan het spoor © ProRail - Gerrit Serné
DEN HAAG - Treinreizigers moeten van donderdag tot en met zondag rond Den Haag rekening houden met vertraging en extra overstappen. Bij station Hollands Spoor worden vijftien wissels vervangen. Daardoor rijden er geen treinen tussen Hollands Spoor en het centraal station. Reizigers kunnen met bussen omreizen via station Den Haag Laan van NOI.
De NS geeft verschillende omleidingsroutes aan. Op het traject tussen Den Haag HS en Den Haag Laan van NOI worden snelbussen ingezet. Hierdoor moeten reizigers die bijvoorbeeld van Delft naar Leiden willen, een stukje met de bus afleggen. Tussen Laan van NOI en Den Haag Centraal rijden wel treinen. Doorgaande reizigers tussen Rotterdam, Schiphol en Amsterdam krijgen het advies om via de HSL of Utrecht Centraal te reizen.
Ook de treinen op het nachtnet krijgen te maken met de werkzaamheden. In de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag rijden de nachtnettreinen via Den Haag Centraal in plaats van via Den Haag HS. De overige nachten worden er 's nachts bussen ingezet tussen Leiden en Den Haag HS. De NS adviseert reizigers om voor vertrek de online reisplanner te bekijken. Het gaat nu om het eerste deel van de klus. In november wordt het werk afgemaakt.

Geluidsscherm

Tijdens de spoorwerkzaamheden wordt er ook gewerkt aan een geluidsscherm tussen de stations Laan van NOI en Mariahoeve. Half september moet het geluidsscherm klaar zijn.

LEES OOK: Week lang geen treinen tussen Alphen en Gouda