Dochter is radeloos: moeder sinds zaterdag vermist in Leiden

© Pieter Kuipers, Omroep West
LEIDEN - Een opmerkelijke vermissing in Leiden: de moeder van een 24-jarige Arubaanse studente is niet meer op haar logeeradres teruggekeerd nadat ze boodschappen ging doen. Dochter Gilian is ten einde raad en probeert via de media en sociale media haar moeder terug te vinden.
Ze kan haar tranen nauwelijks bedwingen als ze het verhaal vertelt. 'Mijn moeder logeert al een paar maanden bij mij en zaterdag ging ze met de bus naar de stad om boodschappen te doen.' Maar het duurde op een gegeven moment wel erg lang voordat ze terugkwam. 'Toen heb ik gebeld en na een tijdje werd de telefoon opgenomen, maar er werd niks gezegd. Daarna werd er opgehangen.'
De moeder van Gilian is de 54-jarige Colombiaanse Mira die ook op Aruba woonde. Ze verbleef de afgelopen drie maanden bij haar studerende dochter aan de Verdistraat in Leiden Zuid-West. Ze spreekt volgens haar dochter geen Nederlands en geen Engels. 'Ik geloof niet dat mijn moeder uit vrije wil niet is teruggekomen. Ik heb geen idee wat er gebeurd kan zijn', vertelt dochter Gilian.

Niet urgent

Voor de politie is de zaak niet urgent. 'We hebben bijvoorbeeld van familie begrepen dat de vrouw ook zelf weg wilde uit Nederland', zegt woordvoerder Yvette Verboon. Gilian zelf zegt dat ze het enige familielid in Nederland is en dat ze dat nooit tegen de politie heeft gezegd.
De politie zegt nog wel de vinger aan de pols te houden in de zaak.