Leerlingen afgebrande Steenvoordeschool tot herfstvakantie naar andere locaties

Meerdere lokalen hebben flinke schade opgelopen door de brand
Meerdere lokalen hebben flinke schade opgelopen door de brand © Regio 15
RIJSWIJK - De bovenbouwleerlingen van de door brand getroffen Steenvoordeschool aan de P. van Vlietlaan in Rijswijk worden na de zomervakantie verdeeld over twee scholen. Afgelopen zaterdag werd een groot deel van de Steenvoordeschool door brand verwoest.
Twee klassen gaan naar de andere locatie van de Steenvoordeschool aan de Doctor Poelslaan. De andere twee groepen krijgen les in de Petrusschool aan de Johan Brouwersstraat. Alle klassen blijven daar in ieder geval tot de herfstvakantie. 
Op beide scholen zit ook een vestiging van buitenschoolse opvang Up. 'Zo blijven kinderopvang en school dicht bij elkaar', schrijft de gemeente Rijswijk. 'Alle betrokken partijen zijn blij dat er een passende oplossing is gekomen mede dankzij het beschikbaar stellen van lokalen door de Petrusschool. Hierdoor kunnen de kinderen op 2 september gewoon weer naar school'.

Kinderdagverblijf wel open

De kinderen van het kinderdagverblijf die in hetzelfde pand zitten als waar de brand uitbrak, kunnen gewoon op hun vertrouwde locatie blijven op de P. van Vlietlaan. Over een oplossing na de herfstvakantie is de gemeente in gesprek met de school en de buitenschoolse opvang. 

LEES OOK: Geen asbest vrijgekomen bij brand in Rijswijkse school