Twee mannen bedreigd met vuurwapen en beroofd in Rijswijk

Foto ter illustratie: ANP
Foto ter illustratie: ANP
RIJSWIJK - Twee mannen van 21 en 25 jaar oud zijn dinsdagavond onder bedreiging van een vuurwapen beroofd en mishandeld door twee andere mannen in Rijswijk. De verdachten gingen er vandoor met geld en de twee telefoons van de slachtoffers. De politie is op zoek naar eventuele getuigen.
Rond 19.20 uur staken de twee slachtoffers de Prinses Beatrixlaan in Rijswijk over en liepen hierna het parkeerterrein achter de flat aan de Prinses Irenelaan op. Plotseling renden er twee jongemannen hun richting op en richtte een van de twee een vuurwapen op hen. 
De twee verdachten schreeuwden dat ze geld wilden. Ze hielden de twee slachtoffers tegen. Toen een van hen aangaf niets van waarde op zak te hebben, kreeg hij een klap tegen zijn hoofd. Hierna werd de kleding van de twee slachtoffers onderzocht en werden hun telefoons en geld afgepakt.

Op de vlucht in grijze Renault Mégane

De twee mannen gingen er hierna vandoor in een grijze Renault Mégane die op het parkeerterrein geparkeerd stond. De slachtoffers gingen hierna naar het politiebureau en deden aangifte.
De 25-jarige man die tegen zijn hoofd was geslagen, hoefde hiervoor verder niet te worden behandeld door een dokter.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die wellicht iets verdachts hebben gezien rond het tijdstip van de beroving aan de Prinses Irenelaan of die de grijze Renault Mégane weg hebben zien rijden. 
De verdachten worden geschat op 19 tot 21 jaar en zijn waarschijnlijk tussen de 1,70 en 1,75 meter lang. Het gaat om een lichtgetinte en een donkere jongeman. Een van de mannen heeft een opvallende lange neus en lang krullend haar.