'Dit brengt mensen uit de hele wereld samen', Embassy Festival groter dan ooit

Muziek, drankjes en hapjes uit 60 landen op het Embassy Festival
Muziek, drankjes en hapjes uit 60 landen op het Embassy Festival © Wouter Vellekoop
DEN HAAG - Liefst 67 landen presenteren zichzelf dit jaar tijdens het Embassy Festival. Dat vindt 6 en 7 september plaats op het Lange Voorhout in Den Haag. Tijdens dit gratis evenement laten verschillende ambassades zich van hun meest feestelijke kant zien. Het evenement wil het inzicht in andere culturen verbeteren en verdiepen en bezoekers verleiden tot ontmoetingen met elkaar.
Met bijna zeventig deelnemende landen is het Embassy Festival dit jaar groter dan ooit. Nergens anders ter wereld komen zoveel ambassades tegelijkertijd samen om hun cultuur te presenteren en te vieren. Op vier podia laten de landen van zich zien en horen met muziek - klassiek, traditioneel en hedendaags - en dans.
Het Embassy Festival staat daarnaast garant voor culinaire avonturen. Roemeens cozonaci, Filipijns biko, Azerbeidzjaans dolma, Vietnamees bánh mì, Georgisch khachapuri en Oostenrijks kürbiskernöl zijn zo maar wat onverwachte lekkernijen uit de wereldkeuken die je op het Lange Voorhout kunt proeven.

Meer dan 60.000 bezoekers

Het Embassy Festival vindt voor de zevende keer plaats. Negen ambassades nemen dit jaar voor het eerst deel aan het evenement: Koeweit, Tanzania, Oezbekistan, Zuid-Korea, Kosovo, Senegal, Nigeria en Denemarken zijn toegevoegd aan de landenlijst. De meeste deelnemende landen zijn gevestigd in Den Haag, maar er sluiten ook ambassades aan uit Brussel, zoals Mongolië, Nepal en Haïti.
Het Embassy Festival trok vorig jaar meer dan 60.000 bezoekers. 'Voor mij is het deelnemen aan dit festival een geweldige kans om Palestina te presenteren aan mensen van over de hele wereld', vertelt Rawan Sulaiman, die betrokken is bij de presentatie van zijn land. 'Het is hartverwarmend om te zien hoe mensen hier culturen van verschillende landen met hun mooie kleuren, rijke smaken en traditionele gebruiken verkennen. Het Embassy Festival is een briljante manier om diversiteit, verscheidenheid en tolerantie te vieren.'

LEES OOK: Gemeente trekt buidel: drie miljoen festivals en feesten in de stad