Advocaat Thijs H.: uitlatingen OM zijn ongenuanceerd

DEN HAAG - Advocaat Serge Weening van moordverdachte Thijs H. noemt uitlatingen van het Openbaar Ministerie (OM) 'ongenuanceerd'. Weening doelt hiermee op beweringen door de officier van justitie dat H. voor zijn vermeende moorden op internet opgezocht zou hebben hoe je je als psychopaat moet gedragen en hoe je rechters en politie voor de gek kan houden. Volgens Weening zijn de beweringen van het OM uit hun context gehaald.

'De officier van justitie vond het nodig om voor de bühne een verhaal te vertellen', zei een verontwaardigde Weening vrijdag na afloop van de zitting. 'Zij riep daarmee een bepaalde sfeer op en dat is jammer. Eerst moet goed onderzoek worden gedaan naar de geestesgesteldheid van mijn cliënt. Laten we dat onderzoek in het Pieter Baan Centrum afwachten.'

Weening gelooft niet dat de familie van H. heeft geprobeerd sporen te wissen. 'Die opmerking laat ik voor rekening van het OM. Er is geen enkel bewijs dat iemand moedwillig bewijs heeft verdoezeld. En die suggestie wekt de officier van justitie wel.' Weening reageert daarmee op de uitspraak van de officier van justitie die zegt dat de ouders van Thijs H. 'zich niet altijd even meewerkend hebben opgesteld' en dat kleding en spullen zijn gewassen en schoongemaakt.

Bekentenis

Vrijdagochtend werd bekend dat Thijs H. heeft toegegeven drie mensen te hebben vermoord in de Scheveningse Bosjes in Den Haag en op de Brunssummerheide in Limburg. 'Ik beken dat ik deze moorden heb gepleegd', zei hij tegen de rechter. Volgens het OM is er 'meer dan genoeg' bewijs tegen de Hagenaar.

LEES OOK: Thijs H. bekent drie moorden in Den Haag en Limburg

Meer over dit onderwerp:
THIJS H. DEN HAAG SCHEVENINGSE BOSJES MOORD
Deel dit artikel: