Tien ontslagen op staande voet bij afvalbedrijf HMS

Een auto van de HMS I
Een auto van de HMS I © Omroep West
DEN HAAG - Bij de Haagse Milieu Services zijn afgelopen week tien medewerkers op staande voet ontslagen vanwege 'incidenten'. Volgens een van de ontslagen medewerkers, die anoniem wil blijven, gaat het om 'kleine vergrijpen, zoals het aannemen van een fooitje'. Volgens HMS 'overtraden de medewerkers de regels die gelden voor het inzamelen van afval'.
Bij de Haagse afvalophaler werken ongeveer 160 medewerkers. Het personeel is vrijdagmiddag geïnformeerd over de ontslagen. 'HMS is streng als het gaat om het naleven van de regels die gelden in het bedrijf, er is op dat gebied een 'zero tolerance' beleid', aldus het bedrijf in een schriftelijke verklaring. Naast de ontslagen medewerkers zijn ook 3 uitzendkrachten weggestuurd wegens het overtreden van de regels.
Het zero tolerance beleid is niet nieuw. Dat er nu tien mensen tegelijk worden ontslagen is toeval, zegt HMS. 'Naar aanleiding van meldingen heeft HMS de afgelopen periode integriteitsonderzoek gedaan op diverse plekken binnen HMS. Daarbij kwamen enkele incidenten aan het licht.'